Nieuwsbrief asbest 2015

Nieuwsbrief asbest 2015

Geplaatst op 12 februari 2015

ASM Asbestsanering en milieutechniek B.V. heeft veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom vinden wij het ook van belang om niet alleen bij onszelf de kennis op pijl te houden, maar deze kennis te delen met onze partners en samenwerkende partijen. En natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is in de huidige stand van zaken betreffende asbest.

Op 16 december 2014 is er een hevige brand geweest in de jachthaven van Roermond. De brand was zo hevig dat het vrijgekomen asbest tot in de binnenstad van Roermond verspreid lag. Vrijwel het gehele gebied ging in quarantaine waarna de overbekende mannen in witte pakken kwamen om het besmette gebied zo spoedig mogelijk op te ruimen. Deze ramp maakt weer eens duidelijk hoe belangrijk het is dat het aanwezige asbest in Nederland zo spoedig mogelijk verwijderd dient te worden. Naast het gevaar voor onze gezondheid heeft het ook verstrekkende financiële gevolgen.

Op de nieuwssite nu.nl is op 21 maart van 2014 een kort maar interessant artikel geplaatst over het toekennen van een eventueel voorschot aan mensen met de asbestgerelateerde aandoening Asbestose. Het geeft aan dat de regering de ernst van asbestgerelateerde ziektes serieus neemt.

logo-szwHet SZW heeft speciaal voor mensen werkzaam in de asbestsanering een website opgezet om hun asbestkennis te testen. Op de site veiligvakmanschap.nl worden een aantal situaties voorgelegd die men in de praktijk tegen kan komen. Door de vragen te beantwoorden leert men enigszins door de ogen van een inspecteur te kijken. Zelf proberen? U vindt de test hier.

Bovenstaande links geprobeerd? Dan is het duidelijk wat de gevaren en gevolgen kunnen zijn als men niet op een veilige en verantwoorde manier omgaat met asbest. Laat daarom bij twijfel altijd de locatie door een SC-540 gecertificeerde instantie inventariseren. Hun rapport geeft duidelijkheid, zekerheid en als er asbest is aangetroffen een perfecte leidraad voor de asbestsaneerder. Een voorbeeld van een asbest inventarisatiebureau is ABF bv.

asbest-in-huisAsbesthoudende golfplaten; daar is iedereen wel mee bekend. Maar weet u ook wat voor toepassingen van asbest er in uw eigen woning kunnen zitten? Vooral in de 2e helft van de vorige eeuw werd asbest in allerlei soorten en vormen toegepast in woningen. Buizen, platen, wanden; de veelzijdigheid van het product maakte het overal toepasbaar voor. Rijkswaterstaat heeft op hun site een overzicht geplaatst. De meeste weet u misschien al, maar er zal ook een enkele verrassing tussen zitten.

ASM Asbestsanering en milieutechniek B.V. is in het bezit van het SC-530 procescertificaat. Zo kunt u er op vertrouwen dat u samenwerkt met een bedrijf waar de veiligheid van mens en milieu geborgd is. Er werken bij ASM ervaren DTA-ers en DAV-ers: asbestsaneerders die hun vak verstaan. Er wordt enkel gebruik gemaakt van apparatuur welke aan de strengste normen voldoen.

Download hier deze nieuwsbrief als PDF-document.

Wilt u snel en efficiënt van uw asbest af?

Wij helpen u graag! Bel ons op: 0517 59 14 70 of gebruik de contactpagina.