Alles over de subsidies rondom asbest

Alles over de subsidies rondom asbest

Geplaatst op 6 januari 2020

Vervolgaanpak verwijderen asbest daken

Naar de homepage van Rijksoverheid.nlStaatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) geeft aan dat ook zonder de wettelijke verplichting voor het verwijderen van het asbest, het wenselijk is dat het nu nog aanwezige asbest in Nederland zo snel mogelijk verwijderd wordt. Dat asbest schadelijk is voor onze gezondheid is bewezen en ook 1 van de hoofdredenen dat verzekeringsmaatschappijen geen verzekeringen verlengen of afsluiten op panden met een asbest dak. Daardoor ontstaat ook het probleem dat als men een pand met asbest wil aanschaffen men waarschijnlijk geen hypotheek daarop verkrijgt. Redenen genoeg dus om gebruik te maken van de nieuwe lening die de overheid ter beschikking stelt.

Lening voor de sanering van uw asbest dak

Afbeeldingsresultaat voor logo adNa veel onzekerheid lijkt er het er nu toch op dat de overheid weer een bijdrage wil gaan leveren aan een ieder die momenteel financieel gezien niet in staat is om hun verouderde en waarschijnlijk ook slecht wordend asbest dak te vervangen. Men wil met behulp van een specifieke pot waar 5 miljoen euro in zit voor de “aanpak van asbest vanwege duurzaamheid” een start maken om een lening op te gaan zetten waar mensen gebruik van kunnen maken. Wij bij ASM gaan er van uit deze pot bedoeld is als start omdat de 75 miljoen die men voor de vorige subsidie toepast binnen 3 jaar op was. De exacte gegevens zijn momenteel nog niet bekend maar later dit jaar beloofd staatssecretaris van Veldhoven meer duidelijkheid over dit fonds.

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken stopt 15 december 2018

Rijksdienst voor ondernemend NederlandSinds 4 januari 2016 kon u € 4,50 aan asbestverwijderingssubsidie terugkrijgen per m² aan verwijderde asbesthoudende dakbeplating. Deze asbestverwijderingssubsidie gold voor particulieren, (agrarische) ondernemingen, non-profit-organisaties en overheden. Het totale bedrag aan asbestverwijderingssubsidie kon oplopen tot € 25.000 totaal per locatie en startte vanaf 35 m² aan asbesthoudende dakbeplating. Gaat het om een kleiner oppervlak dan 35 m², dan kon en kunt u uw asbest in overleg met uw gemeente zelf verwijderen. De looptijd van de huidige regeling was tot en met december 2019, echter de subsidie pot is volledig leeg en de subsidieregeling zal dan ook per 15  december 2018 sluiten.

Voor meer informatie over welke asbestverwijderingssubsidie er in de toekomst misschien nog komen kunt u terecht op de website van de rijksoverheid. Daar wordt keurig netjes uitgelegd wat de huidige situatie is en wat er nog gaat komen.

Stimuleringsregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ plafond bereikt

logo-asbestvanhetdakDeze regeling is ook voor de provincie Friesland niet meer van toepassing. Was uw dak groter dan 250 m² en wilde u zonnepanelen plaatsen? Dan had de provincie Friesland voor 2017 nog een extra verrassing in petto. Alleen in combinatie met het plaatsen van minimaal 5000 kWh aan zonnepanelen kon u een extra € 4,50 per m² aan asbestverwijderingssubsidie aanvragen voor uw asbesthoudende dakbeplating. Het totale asbestverwijderingssubsidie bedrag kon in deze situatie oplopen tot €15.000 extra per locatie.

Jammer genoeg was de subsidiepot van € 500.000,00 op 15 Mei 2017 leeg en kan men dus ook in de provincie Friesland geen gebruik meer maken van deze regeling.

Houdt echter onze site en deze pagina in de gaten! ASM zal u ten alle tijden zo snel mogelijk op de hoogte houden
van de laatste ontwikkelingen op het gebied van asbest en subsidies.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de provincie Friesland.

ASM regelt het

Wij verzorgen voor veel van onze klanten het gehele traject, te beginnen met de sloop en de verwijdering van het asbest. Als het dak van uw pand eraf is, dan moet deze natuurlijk ook weer dicht. Voor het herplaatsen van de dakplaten in vele vormen, kleuren en modellen kunt u bij ASM BV terecht. Ook het plaatsen van zonnepanelen regelen wij voor u. Bekijk de mogelijkheden op de pagina Nieuwe dakplaten en zonnepanelen.

Neem dan contact met ons op.

Wilt u snel en efficiënt van uw asbest af?

Wij helpen u graag! Bel ons op: 0517 59 14 70 of gebruik de contactpagina.